Hallo Allemaal,

Graag vertellen wij u over waarom wij voor de KDC De gelukkige Dolfijntjes hebben gekozen voor onze dochter Zorana. Zorana is een meisje met lichamelijke en geestelijke ontwikkelingsachterstand. Ze is 8,5 jaar lang thuis geweest we hebben het op een KDC geprobeerd maar daar ging het niet goed met haar ze ging in haar kleine ontwikkeling hard achteruit. In overleg met onze Neuroloog zijn we toch weer opzoek gegaan.

Om haar de zelfde ruimtelijke vrijheid te geven die ze thuis heeft waren we al een tijdje opzoek naar een passende opvang. Toen kwam opeens het verhaal van De gelukkige Dolfijntjes in ons nieuwsblad kwam dat ze een vestiging in Schagen wilden gaan openen. Ik heb contact met ze gezocht en we zijn met open armen ontvangen in Purmerend. De eerste indruk was top.

Gelukkig kwam alles er door en zijn ze in Schagen met een vestiging gestart. Hier is Zorana op Dinsdag 19 mei 2015 begonnen. In overleg met Vincent en Nicole en in ons achterhoofd dat ze in het begin wel weer een terugslag kon krijgen hebben we het wennen heel rustig opgebouwd van 2 uurtjes naar een ochtend tot de grote vakantie .Door dat het zo rustig is gegaan maar ook dat Zorana haar vrijheid hield is er geen terugval geweest. Dit was voor ons en zeker voor Zorana heel plezierig. Na de grote vakantie gingen we twee volle dagen proberen ook dit ging super, ze kwam wel vermoeider thuis. Nu bijna 2 jaar verder gaat Zorana 3 volle dagen en een ochtend naar de KDC en dat bevalt ons maar ook zeker Zorana prima. Ze is altijd blij als de bus voor komt rijden en als ze thuis komt is ze ook vrolijk. In ons schrift lees je hoe ze zich vermaakt en wat voor dingen ze al met haar bereikt hebben. Wij zijn heel blij met het personeel het zijn allemaal schatten met engelen geduld voor de kinderen. Ook hebben we natuurlijk ziek en zeer met Zorana gehad zelfs een opname. Daarin is iedereen zo mee levend en mee denkend. Een mooie voorbeeld is Zorana eet niet makkelijk daarin krijg ik vaak genoeg de vraag van personeel maar ook van Vincent en Nicole hoe kunnen we helpen of wat kunnen we extra doen on te zorgen dat ze beter gaat eten… Of wel het is in onze beleving niet alleen een opvang maar een stukje verlengen van het gezin…

De nieuwe ontwikkelingen staan wij zeer positief tegen over en vinden het prachtig dat Vincent en Nicole deze stap willen maken voor deze kinderen. We wensen ze alle geluk en wijsheid hierbij.

Groetjes

Ray en Mirella ouders van Kiran , Zorana en Divan.