Al sinds zeker 6 jaar gaat onze dochter Lotte van 11 met veel plezier naar Kinderplusdagcentrum De Gelukkige Dolfijntjes, of zoals wij dat noemen: De Dolfijntjes. Lotte functioneert op het niveau van een kind van 3, kan maar een paar woordjes zeggen en heeft botontkalking. Maar Lotte is ook heel sociaal, lacht veel en kan zelfs al woordjes typen. Die leert ze op de mytylschool. In de vakantie als ze naar de Dolfijntjes gaat is er voor haar een doorgaande lijn. Een vast ritme van opstaan, kleren aandoen en een vast programma volgen op de groep. Dit geeft haar houvast. Het is een ritme dat elke dag terug komt.

Op die manier wordt haar ritme minimaal verstoord. Maar ook kunnen we dan eventjes “onze eigen dingetjes doen” en kunnen we aandacht geven aan onze andere dochter. Lotte weet: Als de school dicht is, ga ik naar de Dolfijntjes. Als ik haar ’s morgens breng, duwt ze me weg, ik moet naar huis, dit is haar plekje, haar domein, haar dag!. Maar ’s middags als ik haar ophaal, vliegt ze me in de armen en is ze moe en voldaan. De medewerksters staan de hele dag klaar voor Lotte en de andere kinderen.

Ook Vincent en Nicole zijn altijd behulpzaam bij vragen over PGB en dergelijke. Hiervoor zijn we erg dankbaar! Ons gezin is erg blij met deze opvang en we hopen dan ook dat Lotte de komende jaren hier nog met veel plezier naar toe zal gaan.