Veilig en vertrouwd.

Onze dochter Bo is van mei 2013 (ze was toen 10 jaar) tot februari 2017 met veel plezier naar KDC De Gelukkige Dolfijntjes gegaan.
Tot het voorjaar van 2013 ging zij naar bijzonder onderwijs, maar door haar epilepsiesyndroom had zij steeds meer hulp en zorg nodig. Op school konden zij haar dat niet bieden. We hebben toen rond gekeken en zijn bij diverse opvangmogelijkheden geweest.

Wat ons bij De Gelukkige Dolfijntjes meteen aansprak was de kleinschaligheid én de manier waarop gekeken wordt naar de behoefte van het kind. Niet het zorgaanbod, maar de zorgvraag staat centraal. Wat heeft dit kind op dit moment nodig om zo prettig mogelijk te leven. Voor onze Bo gold bijvoorbeeld dat zij overdag moest kunnen slapen, soms wel twee keer op een dag. Bij de Dolfijntjes kijken ze naar de behoefte van het kind, dus als zij een dutje moet doen, dan kan dat.

Naast de lieve zorg en de veilige omgeving is er ruimte voor doelen. Bo had veel aandacht nodig op het gebied van bewegen. Daar werd in haar programma dus tijd voor vrij gemaakt: fysiotherapie, zwemmen, buitenspelen, fietsen.
Het belangrijkste is echter dat Bo altijd met veel plezier naar de opvang ging. Voor haar was de dag duidelijk, de leidsters kregen niet voor niets eindeloos knuffels van haar.

En dat heeft ons altijd veel rust gegeven, te weten dat je kind liefdevol en veilig wordt opgevangen in een vertrouwde en huiselijke omgeving. En een grote pluspunt zijn de korte lijnen: overleg is altijd mogelijk!
Klarianne, moeder van Bo*
(Bo is in 2017 na een lange ziekenhuisopname overleden)