Wij hebben bestaande kinderdagbesteding formules door ontwikkelt, zodat voor “De Gelukkige Dolfijntjes” een perfecte totaalformule is ontstaan, waarmee onze organisatie uniek is in zijn soort. Onze hoofdorganisatie is de Rimiko Zorggroep.

Kinder Plus Dag en Behandelcentrum “De Gelukkige Dolfijntjes” biedt (medische) dagbesteding en dagbehandeling aan cliënten met een beperking, van 2 tot 19 jaar. Het KDC is gevestigd in Schagen. In Schagen zijn wij gevestigd in een prachtig monumentaal pand aan de Zuiderweg, gelegen in een rustige en ruime omgeving. Doordat de locatie prima centraal gelegen is, zijn kinderboerderij, markt, aangepast zwembad en park in de directe nabijheid.
Rimiko Zorggroep biedt tevens een woonvorm, vakantie opvang en naschoolse opvang. De locatie is gelegen in een prachtige monumentale locatie aan de Zuiderweg in Schagen.

Dankzij ons “in house” multidisciplinair team, bieden wij de beste instrumenten aan om de kinderen optimaal te ondersteunen. Het team, met ieder hun specialisme, zoals de Orthopedagoog, Logopedist en een Fysiotherapeut, komen bij ons op locatie. De therapieën worden op locatie gegeven, zodat de kinderen niet uit hun dagelijkse ritme gehaald worden en dat biedt het beste resultaat. Uiteraard worden de therapieën in overleg met de ouders ingezet en wordt er gekeken naar de mogelijkheden van het kind.

Kinder Plus Dagcentrum “De Gelukkige Dolfijntjes” biedt zowel vaste structuur als de nodige afwisseling. Voorop staat een dagprogramma op maat, waarmee wij een gestructureerde en voorspelbare omgeving creëren waarbinnen de kinderen worden gestimuleerd en geprikkeld om tot verdere ontplooiing te komen. Daarnaast is ruimte voor vrij spel, muziek maken, liedjes zingen, zwemmen, knutselen, kringspelletjes en nog veel meer leuke dingen. Regelmatig wordt er gewerkt met een thema (bijvoorbeeld de wisseling van de seizoenen) waar alle activiteiten op worden afgestemd. Onze prioriteit gaat uit naar een veilige en prettige sfeer binnen ons kinderdagcentrum. Want kinderen moeten zich thuis en veilig voelen. Wanneer het kind zich veilig voelt en vertrouwen heeft, durft het te ontdekken en er op uit te gaan. Wij hebben oog voor de individuele behoeften van het kind. Ieder kind is immers uniek en ontwikkelt zich op zijn/haar eigen manier.

Kinder Plus Dagcentrum “De Gelukkige Dolfijntjes” probeert voor iedereen zorg op maat aan te bieden. Er werken oa SPH medewerkers en Verpleegkundigen. Thuis- en gezinsondersteuning behoort tot de mogelijkheden. De zorg voor kinderen en tieners met een beperking vraagt veel energie van u als ouder(s)/verzorger(s) en van het gezin. Dat weten wij als geen ander. Medewerkers van thuisondersteuning nemen, bijvoorbeeld een dagdeel, de zorg van u over. Zodat u even boodschappen kunt doen of er juist, samen met uw kind/tiener en de medewerker thuisondersteuning, op uit kunt. U hoeft dan niet te zorgen, maar u kunt vooral genieten.

De ondersteuning loopt uiteen van verzorgen, samen iets leuks ondernemen, tot het stimuleren van de ontwikkeling van het kind/de tiener in de eigen omgeving.